Alleen omdat je studio minder dan 600 vierkante meter is, wil nog niet zeggen dat het als een kleine slaapzaal moet voelen. In feite zijn er een veelvoud aan creatieve manieren om de ruimte die je hebt te gebruiken, waardoor het meer open en ruimtelijk aanvoelt. Natuurlijk kun je de voetafdruk van je appartement niet op magische wijze vergroten (tenzij je de muren van je buren neerhaalt). Maar met een beetje ruimtelijke ordening en de juiste inrichting kunt u elke vierkante centimeter van uw plek maximaliseren om het volwassen huis te creëren dat u verdient – geen verbouwing vereist!

Maak Binge Watching Better Funky studio-appartement met veel licht

Laat uw appartement kolossaal aanvoelen door aparte woonruimtes te creëren. Maar hoeveel vierkante meters moet u aan elke sectie toewijzen?

Bedenk wat u thuis gelukkiger zou maken.

Verander uw studio in een boetiekhotel

Als u altijd onderweg bent en thuis slechts een plek is waar u kunt douchen en slapen, waarom zou u uw appartement dan niet inrichten als een boetiekhotelkamer?

Dit huis van 300 vierkante meter zit bijvoorbeeld boordevol functies die te vinden zijn in trendy accommodaties, allemaal op een steenworp afstand van het bed, waaronder een chique kitchenette, een paar retro-meubels en natuurlijk een samengestelde minibar (het staat op de vensterbank.)

Versier als een gekke man

Als het gaat om het versieren van kleine ruimtes, gaat er niets boven de magische ruimte-uitbreidende krachten van onopvallende meubels uit het midden van de eeuw.

In vergelijking met veel hedendaagse stijlen, zitten ontwerpen uit het midden van de eeuw veel dichter bij de vloer, waardoor plafonds en ramen hoger lijken.

Hoge aspiraties

Als je hoge plafonds hebt, kun je op magische wijze meer leefbare vierkante meters maken met een hoogslaper.

Het is een winnend idee dat deze 193 vierkante meter grote studio in Stockholm heeft getransformeerd in een duplex met één slaapkamer – zie de gezellige woonkamer.

Bank voor dubbel gebruik

De eerste opdracht was het creëren van een multifunctionele ruimte voor zowel slapen als gezelligheid. Een prachtig vormgegeven bed dat ook dienst doet als bank en de perfecte plek vormt. Een langbenig bureau en ook twee kleine tafels die geen afbreuk doen aan de openheid van de kamer om functies toe te voegen.

Presto, Change-o Layout

Als het gaat om het optimaliseren van kleine studio’s, is Graham Hill een tovenaar om ze twee keer zo groot te laten voelen. Zijn bedrijf, LifeEdited, werkt samen met architecten en ontwikkelaars bij het creëren van ultra leefbare micro-appartementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *