Struik: Berberis

Berberis (Berberis thunbergii) is hertebestendig en bladverliezend, met doornige stengels die het een goede basisplant maken voor het verhogen van de veiligheid in huis. Eenmaal gevestigd, is deze compacte, dichte struik droogtetolerant. We houden van de variëteit Sunjoy Tangelo (hier afgebeeld) vanwege zijn feloranje nieuwe groei die chartreuse op de bladranden verandert naarmate het seizoen vordert.

Struik of kleine boom: Smoke Tree

Rookbomen (Continus coggygria) kunnen worden gekweekt als grote, bladverliezende struiken of kleine bomen. Hun roodpaarse bladeren worden in de herfst scharlaken en luchtige, rokerig-paarse zaadclusters dragen bij aan hun schoonheid.

Bloeiende vaste plant: pioenroos

Bekend om hun geurige lentebloemen, zijn kruidachtige pioenen (Paeonia lactiflora) bladverliezend. De hier getoonde dubbele roze variëteit, ‘Sarah Bernhardt’, is populair in gemengde borders en als solitair.

Plant pioenen in de lente of herfst, in de volle zon of in de ochtendzon en middagschaduw in zeer hete zomerregio’s.

Boom: meidoorn

Meidoorns (Crataegus viridis) komen oorspronkelijk uit delen van de Verenigde Staten. Hun bladeren worden in de herfst paars tot rood en hun witte lentebloemen worden gevolgd door oranjerode vruchten die in de winter aan de boom kunnen blijven hangen.

Bodembedekker: Liriope

Winterhard in Zone 5-10, liriope (Liriope muscari) is een klonterige bodembedekker met grasachtig gebladerte en blauwviolette zomerbloemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *