Creëer een gezellige zithoek

Het is gewoon een feit: een huis waar u tekenen van leven kunt zien, is een huis dat er uitnodigend uitziet voor bezoekers. Zelfs als uw tinten zijn getekend en er niet veel licht is, zal een goed ingerichte veranda ervoor zorgen dat uw huis eruit ziet als een gezellige ontmoetingsruimte.

Als je alleen ruimte op je veranda hebt voor een paar schommelstoelen of een bank, dan is dat genoeg – voeg wat kussens en een bijzettafel toe om het effect te versterken. Als je echter meer ruimte hebt, maak dan een gezellige zithoek, gecentreerd rond een kleed, waar een handvol van je beste vrienden in past. Zoals het geval is met interieurontwerp, ziet een goed gelaagde buitenruimte er bewoond en veel uitnodigender uit dan iets dat grimmig en kaal is.

Laat er licht zijn

Iedereen weet dat de beste tijd om op de veranda te zitten, is als de zon ondergaat – en hoe lang mensen daar ook willen blijven hangen – dus zorg ervoor dat uw buitenkamer voldoende licht heeft om ieders gezicht te verlichten, maar blijf uit de buurt van al te fel licht bollen die de ruimte er sterieler dan warm uit laten zien.

Rijg kerst- of bistro-verlichting langs de binnenkant van uw veranda-plafond (zodat ze niet zichtbaar zijn vanaf de straat om het hele jaar door een kerstverlichting te geven) of voeg extra muur- of hangende lantaarns toe die overeenkomen met die bij uw voordeur. Breng enkele grote, stevige tafellampen naar buiten om het gevoel van de buitenruimte echt te versterken. En vergeet niet ouderwets kaarslicht. Grote tafellantaarns zorgen voor een geweldig veranda-decor en kunnen uw kaarsen ook beschermen tegen de elementen.

Ga groen, jullie allemaal

Iemand kan dit als een uitdaging beschouwen, maar we gaan het hoe dan ook zeggen: er bestaat niet zoiets als te veel verandaplanten. Het hebben van planten op uw veranda versterkt de tekenen van leven die we eerder noemden. Voeg veel kleur toe – via de planten of potten waarin ze staan ​​- of blijf bij een monochroom palet van groene planten en zwarte plantenbakken voor een meer minimalistische look. Denk ook buiten de standaard bloempotdoos: voeg bomen toe voor hoogte of plaats kleinere potten op een bankje of tafel om ze beter zichtbaar te maken. Vensterdozen kunnen een geweldige aanvulling zijn als u kleinere ramen aan de voorkant heeft (en veel gemakkelijker te onderhouden is). En natuurlijk zijn hangende varens of bloempotten een klassieke zuidelijke veranda-look die nooit uit de mode raakt.

Houd de focus op de voordeur

Het maakt niet uit hoe groot een zithoek is die u aan weerszijden van uw veranda hebt opgesteld, zorg ervoor dat uw voordeur het middelpunt blijft. Dat is immers wat de meeste voorbijgangers zullen zien. Om dat te doen, moet je ervoor zorgen dat je plantenbakken de voordeur gelijkmatig flankeren (als je deur in een hoek staat, spreid je de plantenbakken uit naar de open zijde van de deur) om een ​​soort trechter ernaartoe te creëren. Als uw veranda aan de donkere kant is en er is niet veel contrast tussen de kleur van uw buitenmuren en de deur, maak er dan een door uw deur of de bekleding eromheen te schilderen in een kleur die zelfs van ver weg springt. En vergeet natuurlijk geen leuke deurmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *