Start Up Front

Als je je afvraagt ​​waar je een landschapstransformatie moet beginnen, zoek dan niet verder dan je voortuin. Het is het eerste dat je naar je huis ziet rijden, en je kunt gasten versteld doen staan ​​voordat ze je huis binnenkomen. Onthoud alleen dat beteugelen aantrekkelijk is, maar hoe mooi je landschap ook is, het moet functioneel zijn.

Hardscape eerst

Voer al je hardscaping-projecten uit voordat je planten uitzet. Hardscaping kan bestaan ​​uit een veranda, trottoir, oprit, parkeerterreinen, dekken, hekwerken, patio’s en prieel. Deze projecten omvatten meestal constructie, die uw grond kan verdichten of gras en aanplant kan beschadigen, dus het is belangrijk om zwaar werk te voltooien voordat de aanplant begint.

Zwoegen in de grond

Wanneer het tijd is om te tuinieren, pas je je grond aan door organisch materiaal toe te voegen, zoals fijn geraspte pijnboomschors, veenmos, champignoncompost of bladvorm voordat je planten uitzet. Losse, vruchtbare grond stimuleert de wortelgroei op nieuwe aanplant en zorgt ervoor dat ze snel kunnen groeien. Definieer duidelijk uw gras- en bedlijnen. Gebruik eerst een tuinslang om uw bedlijnen op te maken en gebruik vervolgens oranje spuitverf om de lijnen te markeren.

Plant naast uw huis

Uw funderingsplant moet uw huis omarmen en niet bedekken. Laagblijvende struiken of bodembedekkers moeten worden geplant voor lage ramen en veranda’s. Grotere ronde struiken of kleine bomen werken goed geplant op de hoeken van uw huis. Deze grotere planten zullen uw huis omlijsten en de doosvormige structuur verzachten. Vergeet niet om een ​​klein bed in uw voortuin te maken voor jaarlijkse kleuren. Bloemen zullen instant charme toevoegen.

Ga naar de achterkant

Je achtertuin moet een buitenruimte zijn om van te genieten. Als u privacy nodig heeft, installeer dan houten hekwerk of grote struiken rond de omtrek om muren te creëren. Dekken en patio’s zijn geweldige zit- of eetgedeeltes als het weer het toelaat en ze zorgen voor een mooie overloop voor gasten tijdens feestjes.

Verzamel rond het vuur

Grilstations of buitenkeukens kunnen worden gebruikt om uw maaltijden te bereiden en de keuken niet op te warmen. Vuurkorven en buitenhaarden zijn erg populair en laten je genieten van je tuin, zelfs als het een beetje koud is in de lucht. Beide opties zorgen voor gemakkelijk amusement of een leuke gezinsactiviteit.

Wil en behoeften

Overweeg uw opties en de ruimte die u nodig heeft. Als je een zonnige achtertuin hebt, kun je overwegen om een ​​moestuin te plaatsen waar je een paar kruiden of groenten kunt verbouwen. Zorg ervoor dat het gebied dat u kiest meerdere uren zon krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *