Het is gebruikelijk om te vragen welke stad de meeste fietsen ter wereld heeft? Maar wie heeft er nog nooit gehoord van die vriend van een kennis die iedereen jaloers maakt op zijn talrijke verzameling fietsen: de weg, de berg, de opvouwbare, de bergafwaartse, waarmee hij brak de pop, en die andere die van zijn grootvader was, en natuurlijk zijn nieuwe fixie die hij alleen op zondag meeneemt voor wandelingen.

Blijkbaar hebben we allemaal zo’n vriend of, we hebben tenminste gehoord van iemand wiens fietsencollectie zowel de lokale bevolking als vreemden jaloers maakt, maar de fietsencollectie van Craig Morrow zal je echt verrassen.

4.000 stuks om je liefde voor fietsen te tonen

Craig Morrow is de eigenaar van Bicycle Heaven, het grootste fietsenmuseum ter wereld. 4.000 fietsen met een geschatte waarde van meer dan $ 3 miljoen dollar ($ 52.724.070,00 Mexicaanse peso), vormen zijn verzameling en vullen de gigantische ruimte van een magazijn in het Chateau-district in Pittsburgh, Pennsylvania, waar fietsliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten deze fantastische collectie.

De meest complete collectie ter wereld

Op het gebied van fietsen heeft deze collectie praktisch alles, ja zelfs veel, veel meer dan de collectie van ontwerper en wielrenner Michael Embacher. Onthouden? die Oostenrijker wiens collectie diende om die prachtige “bijbel” van fietsontwerp te bewerken die ze “Cyclepedia” noemden, 100 prachtige modellen fietsen van de afgelopen 90 jaar. In zijn collectie vind je de meest zeldzame racefietsen.

Nou, dat is niets vergeleken met de Morrow-collectie. Daarin staan ‚Äč‚Äčoriginelen van de eerste fietsmodellen; fietsmodellen die cult zijn geworden; fietsen gewijd aan de Beatles en andere rock exponenten, en een aantal limited edition bikes, evenals de moeilijkst te vinden zeldzaamheden van vandaag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *