Als uw schildklier niet zo goed werkt als zou moeten, voelt u zich niet goed. Je bent uitgeput, uitgeput, vaak koud, zelfs als anderen warm zijn, en je komt aan, ondanks je inspanningen om het af te houden.

Twitter

Facebook

LinkedIn

Vrouw uitoefenen

Als uw schildklier niet zo goed werkt als zou moeten, voelt u zich niet goed. Je bent uitgeput, uitgeput, vaak koud, zelfs als anderen warm zijn, en je komt aan, ondanks je inspanningen om het af te houden. Hypothyreoïdie treedt op wanneer uw schildklier te weinig schildklierhormoon aanmaakt. Deze hormonen zijn nodig om ervoor te zorgen dat uw organen goed blijven functioneren, en daarom heeft u het gevoel dat u dat ook doet als ze schaars zijn.

1. Eet een gezond dieet

Goed eten verbetert uw energieniveau, wat belangrijk is in het licht van slaperigheid overdag en hypothyreoïdie-gerelateerde vermoeidheid. Eet de hele dag door kleine, voedzame maaltijden om uw motor op gang te houden. Hypothyreoïdie houdt verband met gewichtstoename en kan het moeilijker maken om af te vallen.

2. Vorm omhoog

Trainen is waarschijnlijk het laatste waar u zin ​​in heeft als uw schildklier traag is, maar als u regelmatig aan lichaamsbeweging doet, krijgt u meer energie, helpt u bij het afvallen en neemt uw stressniveau af. Mogelijk hebt u ook een hoog gehalte aan lipoproteïne met lage dichtheid of “slechte” cholesterol, wat het risico op hartaandoeningen kan verhogen, en lichaamsbeweging kan de gezondheid van het hart verbeteren.

3. Ontstress

Stress kan hypothyreoïdie verergeren, maar het nemen van stappen om de manier waarop u ermee omgaat te veranderen, kan een groot verschil maken in hoe u zich voelt. Yoga, meditatie, diep ademhalen of gewoon relaxen met ontspannende muziek kan allemaal helpen stress en angst te verminderen. Zoek een stressverminderende techniek die voor u werkt en neem deze op in uw levensstijl.

4. Slaap beter

Ook al sleep je de dag door, het kan moeilijk zijn om te vallen en ‘s nachts in slaap te blijven als je hypothyreoïdie hebt. Voldoende slaap van goede kwaliteit krijgen, zal uw vermoeidheid overdag verbeteren. Stel vast en blijf regelmatig wakker en ga naar bed, houd je slaapkamer koel, koud en grotachtig en vermijd cafeïne na 14.00 uur.

5. Zorg voor uw gezondheid

Doe er alles aan om gezond te blijven. Dit houdt in dat u op de hoogte blijft van doktersbezoeken en screeningstests en dat u uw handen grondig wast voor en na het eten, het bereiden van voedsel of het zorgen voor iemand die ziek is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *