5 EENVOUDIGE LEVENSSTIJLVERANDERINGEN DIE KUNNEN HELPEN OM KLIMAATVERANDERING AAN TE PAKKEN

1. Bezuinigen op niet-hernieuwbare energiebronnen

Zonnepanelen en andere vormen van systemen voor hernieuwbare energie in uw huis installeren is een fantastische manier om uw energieverbruik te verminderen, maar het is niet voor iedereen haalbaar. Andere manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, is simpelweg het verminderen van de hoeveelheid energie die u dagelijks gebruikt

2. Verander de manier waarop je reist

De auto dumpen en overschakelen op openbare vervoerswijzen (bus, tram, metro) of ervoor kiezen om in plaats daarvan te fietsen en te wandelen, is een andere levensstijlverandering die het milieu ten goede komt. Als het openbaar vervoer geen optie is, kunt u ook carpoolen of vanpools proberen – of vanuit huis werken.

3. Eet meer planten, minder vlees

Ook op het gebied van voedsel: minder voedselverspilling. Amerikanen produceren elke dag 14 gram voedselverspilling per persoon, een hoeveelheid die 30 miljoen hectare akkerland gebruikt en 30 procent van de dagelijkse calorieën bevat die beschikbaar zijn voor consumptie. Geslepen worden met restjes en alleen kopen wat je nodig hebt, is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.

4. Onthoud: verminderen, hergebruiken, recyclen

Nog een tip: onthoud de drie R’s. Het verminderen van de hoeveelheid spullen die we kopen – of dat nu kleding of technologie is – vermindert de energie die betrokken is bij de productie van die producten, wat op zijn beurt onze ecologische voetafdruk verkleint. Naast snelle mode en twee keer nadenken voordat we upgraden, kunnen we het energieverbruik verminderen door tweedehands gekochte producten te hergebruiken (vintage kleding, refurbished tech).

5. En last but not least: stemmen

Stemmen in overheidsfunctionarissen die werken op een pro-milieuplatform met initiatieven om de klimaatverandering op nationaal of zelfs internationaal niveau aan te pakken, kan een van de meest effectieve manieren zijn om verandering teweeg te brengen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Concrete Sculpture