Iedereen die naar hun bruiloft komt, voelt de druk om er goed uit te zien en zich goed te voelen. En natuurlijk zou je met de termen ‘perfect’, ‘grote dag’ en ‘de belangrijkste dag van je leven’ worden rondgegooid. Als je erover denkt om op een kar te springen met schoonheid in de voorhoede van je geest, laten we dan enkele voedingsmythen doorbreken voordat je merkt dat je je bezighoudt met potentieel schadelijke of anderszins zinloze gewoonten en gedragingen.

Glutenvrij, schuldvrij

De populariteit van glutenvrije diëten is de afgelopen jaren enorm gestegen. Een heel klein percentage van degenen die glutenvrij leven, zijn echter degenen die coeliakie hebben en helemaal geen gluten kunnen verdragen. Degenen die last hebben van coeliakie ervaren krampen, een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen, huiduitslag en acne, en soms zelfs stemmingswisselingen die weken achter elkaar kunnen aanhouden. Er is niets verheerlijkt of glamoureus aan coeliakie, ondanks de populariteit van het glutenvrije dieet.

Mensen die overschakelen op glutenvrij, doen dit vaak om af te vallen, energie op te voeren en zich in het algemeen gezonder te voelen – met weinig tot geen bewijs voor deze zogenaamde resultaten.

Trenddiëten

Als je merkt dat je trouwdatum snel nadert en je niet dichter bij je streefgewicht komt, voel je misschien de neiging om een ​​rage dieet te proberen om die extra paar kilo’s kwijt te raken.

Fad-diëten zijn vaak te mooi om waar te zijn. Ze beloven magisch gewichtsverlies zonder steun van solide wetenschap. Er is niets ‘quick-fix’ aan het verliezen van 10 kilo, en als dat zo is, is het waarschijnlijk gevaarlijk en schadelijk voor je gezondheid.

Bovendien kan het plotseling negatieve gevolgen hebben in plaats van positieve effecten als je jezelf plotseling introduceert in een op shake gebaseerd dieet of een dieet waarbij je alleen voedsel met een bepaalde vorm of kleur eet.

Vetten = slecht

Het woord ‘dik’ met negatieve connotaties is niet iets nieuws. Veel mensen geloven dat vet de vijand is en de belangrijkste oorzaak van gewichtstoename, wat niet noodzakelijk het geval is.

Iedereen weet dat avocado een ‘goed vet’ is, maar wat betekent dat eigenlijk?

Bepaalde vetten geven je lichaam voedingsstoffen die je nergens anders kunt krijgen. Deze vetten – enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten – zijn nodig voor normale lichaamsfuncties en u moet ze uit voedsel halen. Ze zijn nodig voor bloedstolling, spierbeweging en bedekking van zenuwen. Deze voedende vetten zijn onder meer avocado’s, olijfolie, noten, zaden, vis en pure chocolade.

Sap-detoxen met snelle oplossing

Terwijl het in de films misschien een ‘gedaan ding’ lijkt voor aanstaande bruiden (en aanstaande bruidegoms!) Om voedsel helemaal te dumpen voor een sapontgift van een week, is dit een beetje te extreem als het gaat om ziet er goed uit voor uw trouwdag. Een week alleen sap drinken kan resulteren in slechte fysieke effecten – vruchtensappen bevatten vaak veel suiker, wat een negatief effect kan hebben op uw bloedsuikerspiegel en u een slechter gevoel kan geven dan voorheen.

‘Iedereen ziet er beter uit met een kleurtje.’

Hoewel het waar is dat sommige mensen er gezonder uitzien met een kleurtje, is de manier waarop ze die kleur krijgen misschien helemaal niet gezond. Elke dag de hele dag in de zon liggen in de aanloop naar uw bruiloft verhoogt niet alleen het risico op melanoom, maar kan uw huid vroegtijdig verouderen. Bovendien, als je het per ongeluk een bruiningssessie overdrijft, kun je een verbrande, afbladderende puinhoop krijgen voor je trouwfoto’s – en daar heeft niemand tijd voor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *